PARODONTOLOGIJA

PARODONTOLOGIJA

Možete imati vrlo lijepe zube ili krune ali ako su Vaše desni crvene ,natečene ili krvare to ne djeluje estetski što znači da Vam desni mogu stvoriti ili uništiti osmjeh.Bolesti desni,parodontalne bolesti u ranoj fazi mogu dovesti do toga da desni krvare da su natečene a na kraju bolest može dovesti do povlačenja desni uništavanja podložne kosti,klimavosti zuba i na kraju gubitka zuba.

Najbolji način da se to izbjegne jeste: sprovođenje dobre oralne higijene , redovni stomatološki pregledi i profesionalno čišćenje zuba dva do tri puta godišnje.

  • AIR FLOW je potpuno bezbolna metoda profesionalnog čišćenja zuba-pjeskarenje koja uspješno uklanja sve pigmentacije sa površine zuba te sprečava nastanak gingivitisa i parodontitisa. Pjeskarenje se vrši uz pomoć aparata koji pod pritiskom izbacuje sitne čestice pjeska raspršene u vodi i tako uklanjaju nakupine naslaga i pigmenata sa zuba.Postupak traje 15-30min zavisnosti od količine pigmenata na zubima a zubi su nakon toga sjajni i ispolirani.
  • čišćenje zubnog kamenca-vrši se uz pomoć raznih instrumenata ručnih, ultrazvučnih koji uklanjaju naslage sa zuba. Inače kada se jednom stvori zubni kamenac ne može se ukloniti uobičajenim metodama oralne higijene več je za to potrebna intervencija stomatologa.Posle uklanjana zubnog kamenca zubi se ispoliraju da bi im površina bila glatka i manje podložna stvaranju kamenca.