O nama

Home / O nama

Ortodont pravi prekrasan osmjeh!

Stomatološka ordinacija „Dr.Goran Stanojević“je specijalizovana stomatološka ambulanta za ortopediju vilica(ortodonciju) zasnovana na dugogodišnjem iskustvu te kontinuiranom usavršavanju u zemlji i inostranstvu.

U svom radu koristimo najmodernije i dobro dokazane metode i tehnike liječenja.

Mnogi pacijenti se ne usuđuju smijati jer im zubi nisu poredani.Krivi zubi nisu samo estetski već i zdravstveni i psihološki problem. Uspješno liječenje ne ostavlja samo vidljive rezultate kao što je lijep osmjeh ona daje pacijentima više povjerenja i sigurnosti.

Radujemo se Vašem dolasku i nadamo se da ćete se osjećati potpuno ugodno sa nama!

  • ORTODONCIJA ZA LIJEP I ZDRAV OSMJEH!

Naše prednosti

0% Kvalitet
0% Zadovoljstvo
0% Nova Tehnologija
0% Metodologija
0% Lojalnost

Dentalni mikroskop M320 Lajka – vidjeti nešto što okom ne vidite

Stomatološka Ordinacija
Stomatološka Ordinacija

Ordinacija „ Dr Goran Stanojević“ je prva ordinacija u BiH u kojoj se koristi digitalni mikroskop. Mikroskopska stomatologija je jedna od novih oblasti u svijetu moderne stomatologije, u kojoj se zahtjeva sve precizniji rad, a kojeg je teško ili čak ne moguće izvesti bez povećanja.

Koristeći dentalni mikroskop stomatološki zahvati se izvode pod uvećanjem 4-40* uz pomoć visoko kvalitetnih sočiva sa boljim osvetljenjem i boljom rezolucijom što omogućuje preciznije pokrete.

Takođe ugrađena kamera omogućuje praćenje rada od strane asistenata i pacijenata. Mikroskop je značajan u ranoj dijagnostici

karijesa i drugih patoloških stanja usta i zuba. Preporučuje se za stomatološke postupke u kojima je bitno veliko povećanje vidnog polja što je dodatna korist za naše pacijente.

Kompjuteri u stomatologiji

Naša ordinacija je opremljena vrhunskim sistemom za vođenje i arhiviranje podataka pacijenata kao i intraoralnih i rentgentskih slika pacijenata.

Svaki postupak ostaje zabilježen u kompjuteru što nam omogućava da svu prošlu dokumentaciju o pacijentovim tretmanima brzo i jednostavno pronađemo.

Intraoralna kamera

Naša ordinacija je opremljena vrhunskim intraoralnim kamerama visoke rezolucije koje omogućavaju bolji uvid u stanje usta pacijenta. Intraoralnim kamerama omogućava se pacijentu da bude aktivno uključen u tretman, a doktoru omogućava da lakše može objasniti problem prikazan na ekranu.

 

Sistem za mašinsku obradu kanala korjena zuba

Ovaj sistem je postao nezamjenjiv u kvalitetnoj endodonciji tj. Liječenju zuba. Nekadašnje tretiranje kanala korjena zuba ručnim proširivačima i turpijama je zamijenjen mašinskom obradom. U vrlo kratkom vremenskom periodu možemo obaviti endodonski tretman liječenja kanala korjena zuba kako jednokorjenih tako i višekorjenih zuba što pruža komfor  samom pacijentu, ali i terapeutu.

Naš Tim

Dr.Gorana Stanojević

Dr.Gorana Stanojević

specijalista parodontologije i oralne medicine
Diplomirala je 2009 godine na stomatološkom fakultetu u Banjoj Luci i stekla zvanje doktora stomatologije. Nakon toga specijalizirala i dobila zvanje specijalista parodontologije i oralne medicine
Dr. Goran Stanojević

Dr. Goran Stanojević

specijalista ortopedije vilica
Diplomirao je na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1998g.